Tioman Islands en Singapore

Hallo allemaal!!

Bij deze ons laatste verhaal geschreven door ons 3en. Marlijn vertrekt namelijk morgenavond alweer naar het altijd zonnige Holland.

Afgelopen week hebben we voornamelijk vertoefd op het prachtige strand van Salang Beach, gelegen op de Tioman Islands. Zondagmiddag zijn we aangekomen en werden we opgewacht door Rose, de eigenaresse van Pak Long Resort en Restaurant. Nadat we eenmaal een kijkje hadden genomen in deze accomodatie, kwamen we er snel achter dat 'Resort en Restaurant' wel doorgestreept mochten worden. Deze week mochten we kennis maken met het leven van 'echte' backpackers. Ons verblijf alias houten hutje bestond uit een paar planken, drie bedjes, een badkamer (lees: wc en een tuinslang met koud water als douche en geen wastafel met SPIEGEL, bummer...), en een veranda (dat dan weer wel). Het eiland was anders dan we gewend waren. Er bestaan namelijk geen wegen op dit eiland en het voornamelijkste vervoersmiddel is dan ook de boot. Het plaatsje waar wij verbleven, bleek het gezelligst en drukst. Wat ons gelijk opviel was het helderblauwe water, ie kunt er dwes deurhen kiek'n. We hebben iedere dag lekker op het witte strand gelegen en een beetje gesnorkeld. Marlijn en Manon hebben nog een duikje genomen. Samen met onze nieuwe Zwitserse vriendin Carinna hebben we de onderwaterwereld van de Tioman Islands bewonderd. Veel vissen gezien, maar helaas geen haaien. Ze schijnen er te zitten...

Aangezien ons hutje niet was uitgerust met een keukentje, hebben we iedere avond in hetzelfde restaurantje/bar gegeten. De keuze was namelijk niet reuze. Op een avond werden we door de tafel naast ons uitgenodigd om er even bij te komen zitten met onze Hollandse gezelligheid. Deze jongens bleken uit Singapore en omstreken te komen. Het bier vloeide rijkelijk, de Bailey's wat minder.. Onze nieuwe beste vriend Shuckor bleek een bar te managen in Singapore, genaamd Cuba Libre. Die avond waren we op ons opperbest en we werden dan ook uitgenodigd om vrijdag langs te komen voor een dinertje en een borreltje, omdat hij jarig was.

Hiermee leiden we dan ook gelijk ons hoofdstuk Singapore in.

Gistermiddag zijn we in Singapore gearriveerd. We zijn meteen afgereisd naar Little India en hier verblijven we in 28 Dunlop Backpacker Hostel. We moesten er dan toch eindelijk aan geloven: een dorm. Dit is een slaapzaaltje voor meerdere personen, in ons geval met 8 vrouwen. Tenminste dat dachten we tot vanochtend... Na ons toch al korte nachtje werden we al vroeg gewekt door een stem, een mannenstem welteverstaan. Deze bleek uit het bed naast ons te komen! Het was een omgebouwd Indiaas manwijf. Wat een openbaring was dit toch weer voor ons.

Gisteravond hadden we dan het verjaardagspartijtje van Shuckor. Hij had al eerder tussen neus en lippen beloofd dat het op zijn kosten was, maar aangezien er toen drank in het spel was, was het toch nog wel even spannend. Vooral toen we zagen dat een biertje daar maar liefst 50 dollar kost. Eind goed al goed, we kregen het voor nop. Heerlijk gegeten en gedronken. Beste kerel...kuj dr good bie hem'm. Hij stapte zelfs nog bij ons in de taxi om ons op zijn kosten af te laten zetten bij ons hostel. Overdrijven is ook een vak. Al met al was het een topavondje die in de boeken mag. Vanavond doen we dit uiteraard nog eens dunnetjes over: het is Marlijn's laatste avond! De beste kerel heeft ons opnieuw uitgenodigd voor een etentje, maar we hebben vriendelijk bedankt aans komt we dr ok zo of as Reutummer Pinn'n...

Vandaag stond een dagje sight-seeing op het programma. Echter de enige sight die Takkel heeft gezien, is de 'under-sight' van haar stapelbed. Da'j dat wilt. Wederom plafond- en toiletdienst. Met draank meer gaank, aldus een vrolijke Loes gisteravond. Nou is het wel genoeg zegt Loes. Enfin... Manon en Marlijn hebben er wel een productief dagje van gemaakt. Die laatste daagjes moet je het er natuurlijk wel even van nemen, vooral in zo'n geweldige stad als Singapore! Echt een aanrader!! De prijzen vielen ons aan het begin wel wat tegen.. je betaalt hier in Singapore Dollars en de prijzen zijn gelijk aan de Europese... kan Marlijn alvast weer wennen. We hebben het Colonial District bezocht, met als letterlijk hoogtepunt: Het Fullerton Bay Hotel! We vroegen of we even een drankje mochten doen op het dak. Eenmaal uit de lift vielen onze bekjes open van verbazing. Schitterend zwembadje, uitzichtje en barretje. En schitterende prijzen :) snel weer met de lift naar beneden, na een aantal kiekjes te hebben genomen! Ook hebben we nog een shoppingmall bezocht, want daar kun je natuurlijk niet omheen hier. Superstad!!

Nu gaan we ons opmaken voor de laatste avond Singapore met Nejhoes. Morgen brengen we haar veilig naar het vliegveld. Zorgen jullie dat het mooi weer is als ik terug kom??? :D

We gaan ons best doen voor de foto's, maar nu hebben we erg honger en aangezien deze site erg traag is wordt dat niet wat. Balen voor jullie, want de foto's van gisteravond zijn erg charmant :D

Manon en Loes vertrekken woensdag richting Jakarta, Indonesie. Marlijn mag dan weg zijn, de verhalen blijven komen!

Liebe Grusse van ons

Laatste foto's

Reacties 12

Mandy 04-06-2011 16:19

Dames,

Wederom mooie verhalen! Geniet er nog van! Marlijn, goede terugreis!

Gr. Mandy

Anneke 04-06-2011 16:52

Heee meiden!

Wat leuk om jullie verhaal en foto's te zien!
Ziet er echt dondersgaaf uit joh!! Top!

Marlijn, alvast een goede terugreis!
Manon en Loes geniet er nog ffkes van!

Xx

Marlies 04-06-2011 17:19

Hallo hallo!! Mooi verhaal weer hoor! Heb die mooie geheime zender-plaat alweer in m'n hoofd! 'Singapore... '
Marlijn komt alweer terug!!! Dat is mooooii want hier is het ook heel leuk! En mooi weer! Afgelopen dagen in ieder geval! Morgen miss wat minder, maar komt ook wel weer goed!
Loes en Manon veel succes met z'n 2en en wel verhalen blijven schrijven he !
Geniet van de laatste avond met 3 man sterk!
x Marlies

Marlies 04-06-2011 17:21

ps. MOOIE FOTO'S!! Jullie zijn echt donders mooi bruin ook !! Herrlich!!

Luci 04-06-2011 17:32

Hoi meisjes,

Mooi verhaal weer. Ik heb het al vaak gezegd maar ik zeg (of schrijf) het nóg een keer: met smart wachten we om jullie avonturen te lezen alleen........WAT IS ER IN GODSNAAM MIS MET EEN "REUTUMMER PIN" ? Snap ik helemaal niets van.
Wanneer jullie terug zijn, kom een keer bij mij op de borrel om dat uit te leggen en dan zal ik jullie laten zien wat een Reutummer Pin in werkelijkheid is. En Marlijn, jij natuurlijk een goede terugkomst gewenst.
Liefs
Luci

Kim 04-06-2011 18:44

Ik sluit me aan bij lucy over de reutummers, aka pinn!

En oja wat een heeerlijk strand! Goede reis marlijn!

carla 04-06-2011 22:43

prachtig, wat een mooie verhalen. jullie bezorgen me weer een avondje vakantiepret.
blijf schrijven de komende weken want ik vind het geweldig om te lezen. marlijn een goede terugreis. Loes en Manon nog veel plezier de laatste weken.
Groetjes Carla

tante Emmie en Bernard, 05-06-2011 12:59

Beste Manon en Loes,
Wij wensen jullie ook na het vertrek van Marlijn
nog een hele mooie vakantie periode.
Wij zullen Marlijn goed opvangen en blij
dat ze weer terug komt
liefs Emmie en Bernard

Carien 06-06-2011 14:43

Hallo allemaal,

Wat schrijven jullie mooie verhalen!
Zo te lezen vervelen julle je nog lang niet...
De foto's zien er ook mooi uit!
Wens jullie nog heel veel plezier toe!
Marlijn goeie terug reis!

Groetjes Carien

mandercity 08-06-2011 14:16

Jaa, daar zijn ze weer...
Marlijn inmiddels veilig geland en terug op Manderse grond. Mooi.
Fantastische verhalen, prachtige foto's!
Geniet van al het moois om jullie heen en laat af en toe je "sherrif" kwalteiten zien, daar is niks mis mee, sterke, slimme vrouwleu oet 't Oosten van 't laand.
gr.van ons Vincent Moniek Floor

Thomas 09-06-2011 13:07

Haaa Dames,

Ik liep al een paar berichten achter, maar Goei'ndag wat een geweldige verhalen!! En die foto's... fantastisch!!
Manon & Loes heel veel plezier nog verder.. en Marlijn tot van't weekend!

Bis zum nächsten Mal..

Anita 12-06-2011 11:40

heey avontuurlijke meiskes,Ook ik volg jullie natuurlijk!!mooie verhalen,bijzondere plaatjes,en wat een belevenissen!dit is prachtig jullie op deze manier te volgen!!Ook voor de komende tijd wens ik jullie mooie,gezellige,geweldige, maar ook fantastische dagen!!Groet Anita

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer