Langkawi, Cameron Highlands en Kuala Lumpur

Goedenavond allemaal!

Alweer een tijdje geleden dat wij wat hebben gepost, maar hier volgt dan een lekker lang verhaal!! Dus ga hier maar even goed voor zitten ;) Na ons laatste verhaal zijn we naar Langkawi vertrokken. Dit is een eiland aan de westkust van Maleisie, net onder Thailand. We zullen beginnen bij de bootreis, brrrr!! De airconditioning stond op standje freezing, wat omeunig koud. De foto's spreken dan ook voor zich. Aangekomen op Langkawi kregen we het weer lekker warm, ondanks dat het keihard begon te regenen. Als verzopen katjes kwamen we aan bij Sweet Inn Motel, waar we 5 nachten zijn gebleven. Omdat we in het regenseizoen zitten, regent het iedere dag wel een keer. Maar hier geldt dan wel het gezegde 'Na regen komt zonneschijn', dus konden we nog voldoende zonuurtjes meepakken op het strand! En dit was ons het strandje wel weer.. check de foto's! Iedere ochtend werden we gewekt door de leuke muziek van de Moskee om de hoek... Maleisie is namelijk erg gelovig in Allah ;) Uiteraard moest er ook wat van het eiland gezien worden, en aangezien Langkawi een vrij groot eiland is hebben we een dag een auto gehuurd. Dit vergde wel even iets meer concentratie dan in Nederland, omdat we links moesten rijden. Gelukkig ging dit allemaal van een leien dakje! We zijn onder andere met The cable car (gondel) naar het hoogste punt van het eiland geweest waar we van een prachtig uitzicht konden genieten. Daarna hebben we nog een waterval gezien en strandjes bezocht. Hier konden we vanwege de regen echter niet lang blijven en wat doen WIJ dan?? Juustem... op naar de shoppingmall! Dit stelde niet zoveel voor, maar ach.. de grote gele M maakte veel goed. Nu we toch een auto tot onze beschikking hadden, hebben we heerlijk gegeten bij een haventje verderop. Manon en Loes dachten na 1,5 maand wel wat spicy eten gewend te zijn, maar de soep/curry die ze hier bestelden was toch iets te hoog gegrepen (Lees: zweten geblazen en een spontane loopneus). De terugweg hebben we even aangelegd bij een clubje, genaamd the Sunba! Gezelligheid kent geen tijd, vooral als De Booij terug rijdt :). Om het hoofdstuk Langkawi af te sluiten willen we jullie graag nog even mededelen dat Marlijn het potje 10.000 puntenkaarten met groot gemak heeft gewonnen! Ach... met een beetje geluk en vals spel kom je heel ver, zegt Nejhoes ;)

Die maandag zijn we vertrokken naar de Cameron Highlands. Dit is een hooggebergte gelegen in het midden van Maleisie. Omdat de mini-busjes vol zaten, werden we door de baas van het reisbureau in zijn dikke bolide gebracht. Dit keer dus geen krakkemikkig busje, maar ieder een eigen stoel, veel beenruimte, lekker aircootje en een goede beat. Yeah! Echte backpackers! Eenmaal aangekomen in het plaatsje Tanah Ratah, zagen we meteen al een bekende, en wel oet het Vreez'nven. Hij was hier samen met twee jungskes oet de Pruus (voor de niet-tukkers: Duitsland). Ander detail: we hadden het zowaar KOUD! Korte broeken en hempjes mochten ingeruild worden voor een lange broek, trui en uggs (als we die hadden...) Meteen dezelfde dag een tochtje geboekt voor de dag erop. En zoals jullie van ons gewend zijn mocht een jungletocht niet ontbreken. In een dikke 4x4 landrover werden we de jungle ingeslingerd (letterlijk). Op de foto's lijkt ook deze bolide heel wat, maar het eind van het pad hebben we er niet mee gehaald. Halverwege kwamen we vast te zitten in de drek, dus onze jungletocht begon eerder dan verwacht. Volgens het programmaboekje duurde de tocht een klein uurtje met als beloning een hele grote bloem die vrij zeldzaam is. Blijkbaar was deze bloem zo zeldzaam dat we van het gebaande pad moesten wijken en rechtstreeks door de jungle op ons doel af moesten gaan. Na een helse klim met veel geglibber en geglij bereikten we dan toch deze mooie bloem! Zeker de moeite waard. Na deze enerverende tocht hebben we nog gedart met een blowpipe, een butterfly farm bezocht, thee plantages gezien (en geproefd) en tot slot afgesloten met een overheerlijke coupe verse aardbeien op een aardbeienfarm. Bijna net zo lekker als in't Maanervèn. 

Behalve onze dagbesteding valt er niet zoveel te beleven, dus zijn we de volgende dag vertrokken richting Kuala Lumpur.

Om de traditie in eer te houden, zijn we tijdens onze eerste ontdekkingstocht belandt bij een shoppingmall. Dit keer niet geheel toevallig aangezien het doel was van die dag: echte havaianas vinden (de andere waren gestolen op Ko Tao) . En die hebben we gevonden!! Missie geslaagd dus een biertje hadden we wel weer verdiend. Echter bleef het niet bij dit ene biertje.. En dat merkte vooral Loes de volgende dag. Terwijl Marlijn en Manon zich nog enigszins omhoog konden hijsen om verkoeling te zoeken bij de Starbucks om de hoek, heeft Loes niet veel meer gezien dan de onderkant van het stapelbed. Op dit soort momenten verlang je echt naar een kamer met airco en eigen badkamer... 's Avonds hadden we de smaak weer te pakken en hebben we de Petronas Twin Towers bezocht. Prachtig gezicht in het donker. Dit keer op tijd naar bed om ons op te maken voor een dagje sight seeing. Een parkje met meertje leek ons wel leuk, maar na 2 uur zoeken en nog niets te hebben gezien, hebben we maar een taxi gepakt naar de Twin Towers. Hier lekker geluncht bij de fontein en natuurlijk mocht het shoppen niet ontbreken. Helaas zit er een beperking aan ons budget dus veel kijken kijken en vooral niet kopen.

Morgen houden we het hier weer voor gezien en vertrekken we richting de Tioman Islands. Dit ligt aan de zuidoost kust van Maleisie. Eens kijken of hier wat te beleven is. We willen in ieder geval proberen om nog een duik te maken en Marlijn moet uiteraard de laatste zonnestraaltjes meepakken voordat ze terugvliegt nach Holland.

Dit was het weer en tot de volgende keer.

Besos,

Manon, Marlijn en Loes

Kanttekening:

Ook de foto's staan er inmiddels op... het verhaal en de foto's hebben ons al met al 3 uur bezig gehouden. 3 uur kostbare, dan wel zeer kostbare tijd. Tijd die we ook op the rooftop-bar van ons hostel hadden kunnen doorbrengen. Uiteraard hebben we dit met plezier voor jullie gedaan. Geen dank, geen dank daarvoor ;)

Reacties 13

Sabine 27-05-2011 16:09

Hallo daar!!

Wederom een super verhaal, wat een ervaringen daar .
Marlijn ik zou idd nog maar even genieten van die zonnestralen want hier zit het weer tegenwoordig niet echt mee.
Hopelijk volgen er nog foto's bij het verslag!

Have fun nog.

x

Leonie 27-05-2011 16:33

Ladies!!

Klinkt goed hoor.. Vooral de jungletocht, al die drek!! Foto's zie ik wel in het overzicht maar zijn er nog niet te zien?? Check morgen wel weer even, geniet iig van van de Malay daar en veel plz op het volgende island!!

xx

Marlies 27-05-2011 18:24

leuk verhaal!! nu nog foto's ja

Sanne 27-05-2011 22:09

Ha reizigers!

Wat een onmeunig mooi verhaal en onmeunige mooie foto's! Hebben jullie die landrover nog even uit de drek getrokken met die mooie havaianas? Past alles nog wel in de tas na al dat geshopt?
Geniet nog mooi vdan!

Groetjes Luit en Sanne

carla 28-05-2011 10:38

dames,
ik heb weer genoten van jullie verhaal. het was 3 uur van jullie kostbare tijd zeker waard.
ik weet niet wat er allemaal gekocht wordt met het shoppen maar volgens mij past dat allemaal niet meer in een rugzak. of wordt er tussendoor wat naar huis gestuurd?
seizoensafsluiting was donderdag erg gezellig. was goed geregeld met een heerlijke barbecue.
maar volgend jaar voor julie nieuwe kansen.
nu nog de foto`s want die maken het verhaal wel compleet.
marlijn een goede terugreis. groetjes uit Mander

Kim 28-05-2011 18:05

Super leuk verhaal! Talentvolle schrijfsters!

Herman Rick Ans 28-05-2011 19:16

Hallo Dames ,
Jullie genieten wel daar zo te zien aan de foto's, een hele ervaring
Jammer dat het zoveel regent dit hebben we hier wel nodig,Marlijn nog een weekje en dan reis je al weer af wat gaat de tijd snel .
Maar de vacantie nadert ook al weer mooi vooruitzicht toch?
Alle drie nog veel plezier de komende tijd.
Groetjes uit Geesteren

Ruel 29-05-2011 12:34

Hey Meiden,

Wat een leuke belevenissen en wat herkenbaar! Wij hebben al die dingen ook gezien en zijn uiteraard ook flink wezen shoppen in Kuala Lumpur, wat een luxe he! Een winkelcentrum met 7 verdiepingen Nou, marlijn geniet nog even van het mooie relaxte leventje daar en tot volgende week. Want dan mag je volop aan de bak voor de act tijdens de pareldagen Meiden nog heel veel plezier, ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal!!

Liefs Ruel

Bastiaan 30-05-2011 11:17

Het was me een eer dames om met jullie door de jungle te sjoewen! Tot in de kroeg in Twente!

tante Emmie en Bernard, 31-05-2011 14:41

Hallo modder dames,
Wat een belevenissen allemaal,
Marlijn nog 5 nachtjes slapen en dan op naar erve Neijhoes.
Dinsdag a.s wordt de goulash bezorgd.
De eerste aankopen zijn al gedaan.
Marlijn bedankt voor de kaart
Marlijn een goede terug reis en de andere dames nog
veel plezier.
liefs tante Emmie en Bernard

Noor 31-05-2011 16:52

Ha dames! Wat een mooi verhaal weer, prachtig prachtig. Dank voor jullie leuke berichtje op facebook, mooi op tied!

Geniet ervan, vooral Marlijn de laatste daagjes. Succes met 't afscheid en Marlijn: tot in de pearltent!

Liefs,
Noor

Thomas 03-06-2011 01:46

Loes Kamphoes, wat een avonturen daar! Ik ben zeer benieuwd naar het souvenirtje dat je voor je favoriete coachkindje gaat meenemen Veel plezier nog en groetjes aan je reisgenootjes!

Kusjes, 'De jongen waarvan je een poster boven je bed hebt hangen'

Dienke 06-06-2011 18:45

Hi!!

Wat leuk al die verhalen, haha niet te vergelijken met het tropische Nederland
Have fun!!

Liefs Dienke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer