Gili en Ubud

Dag liebe freunden!

Het is alweer even geleden sinds ons laatste verhaaltje, maar hier is hij dan.

We zijn inmiddels weer op Bali beland. En wel in het schilderachtige stadje Ubud (bekend van de film 'Eat pray love'). Maar laten we wederom bij het begin beginnen: Gili Trawangan.

Gili Trawangan. In een woord: super! Wat we bij aankomst al verwachtten is werkelijkheid geworden en nog veel meer zelfs:)

In totaal zijn we op Gili ongeveer een week geweest. We zullen nu even KORT beschrijven hoe onze dagbesteding er uit zag: uitslapen, ontbijt op de veranda, chillen op het strand, douchen, uit eten en party! Toch wel leuk leek ons zo. Aangezien we weten hoe graag jullie onze verhaaltjes lezen, zullen we nu iets uitgebreider onze week beschrijven. Gili Trawangan is een erg klein eilandje. Je kunt in ongeveer 2 uur het hele eiland rondlopen. Maar aangezien wij al wat oefening hebben gehad als echte backpackers, konden wij het rondje in 1,5 uur lopen. Danku danku. Aan de ene kant van het eiland vind je alle jongeren en barretjes, terwijl je aan de andere kant de gezinnetjes en gigantische resorts vindt. Uiteraard verbleven wij in de eerstgenoemde categorie!

De eerste avond vielen we gelijk met onze neus in de boter... of wodka, wat je maar wil. We hadden ons goed en wel geinstalleerd bij de Irish Bar met een lekker biertje, toen we werden gevraagd om mee te doen met een spelletje. Ach, op dat moment zijn wij de beroerdste niet hoor (de kater komt toch wel later). Dus wij doen vrolijk mee. Het spelletjes-groepje bestond uit 1 belg, 3 jungskes oet de Pruus en nog een duikinstructeur van onbekende afkomst. Je kunt het beginnersgeluk noemen, maar verliezen deden we (nog) niet. Na een paar rondjes viel het ons op dat 1 Pruuske niet mee deed. Dat vroeg om uitleg. Hij bleek een paar dagen daarvoor een 'magic mushroom shake'  te hebben gedronken... Viel iets minder goed dan gedacht. Nou ja, vallen deed hij zelf wel. Na een klein kwartiertje ging hij knock-out en kreeg angstaanvallen die 5 (!) uur duurden. Wij hielden het daarom maar bij de fruit shakes.

Omdat ons eerste avondje zo goed was bevallen, hebben we het de volgende avond nog eens helderop overgedaan. Dit keer hadden we iets minder geluk aangezien er een paar nieuwe spelletjes werden geintroduceerd. En nieuwe drankjes... Dit keer geen alcohol shotje (lees: ranja) voor de verliezer, maar heuse wodka. Daarbij werd het briljante idee geopperd om dan maar een fles wodka te kopen, want dat is toch zo veel goedkoper. Drie flessen wodka later en Loes heeft wederom geen idee meer hoe ze thuis is gekomen...ach jah.. ook hier gaat ons reismotto weer op: Met draank meer gaank!!! Al met al was het qua party een geslaagde week (zie ook de foto's).

Mochten jullie denken dat het iedere avond een zuipfestijn was, helaas moeten we jullie dan teleurstellen. Op Gili is er 3 keer per week een party night (ma, wo en vr) en dan telkens bij een andere bar. Tussendoor hebben we 's avonds ook gewoon een frisje gedronken.

Voor we het vergeten, we hebben niet alleen maar bovenwater genoten, maar ook de onderwaterwereld bewonderd. Allereerst vonden we het wel weer eens tijd worden voor een duik. Samen met Marco (oet de Pruus) en Nico (oet Belgggie) hebben we 's middags gedoken. De eerste 10 minuten was flink wennen aangezien de stroming niet te zuinig was. Heb je net een mooie vis in het vizier ben je 2 seconden later alweer tien meter verder. Ook een mindere bijkomstigheid: soms belandde je per ongeluk bovenop de dive master of op een andere nietsvermoedende duiker. Goeiemiddaggg. Op het eind hebben we nog wel een schildpad gezien! Kortom een geslaagde duik.

Naast duiken scheen snorkelen ook erg mooi te zijn, dus dit hebben we de laatste dag nog even getest. We konden letterlijk de schildpadden aanraken. Zo onwijs veel te zien dus een onvergetelijke onderwaterbeleving.

Zoals jullie al wel begrepen, hebben we een super toffe week gehad op Gili.

Afgelopen zondag hebben we Gili verlaten voor Lombok. Dit is een eilandje even naast Bali. Hier verbleven we in Senggigi, een klein kustplaatsje met uiteraard weer een mooi strand. Jammer dat het weer niet echt mee zat. In de drie dagen dat we er verbleven hebben we maar 1 dagje zon gehad. En laat dit nou net de dag zijn dat we een scooter hadden gehuurd en een beetje rond wilden touren. Een scooter rijden, het lijkt zo makkelijk. In de praktijk gaat het (tenminste bij ons) vaak iets minder van een lijen dakje. Nog geen 2 meter de straat op of we hadden al bijna een kettingbotsing veroorzaakt. We kunnen alleen maar raden wat de mannetjes van de verhuur op dat moment moeten hebben gedacht...Echter, wij hielden de moed er in en hebben de hele dag lekker rond getourd en veel van het eiland gezien. Erg mooi!

De laatste dag (afgelopen woensdag) wilden we nog even lekker van de zon genieten en zijn we op het strand gaan liggen. Helaas bleef ook die dag de zon weg en werden we verblijd met een regenbuitje. Afgelopen donderdag zijn we dan ook weer vertrokken richting Bali, Ubud. Hier zitten we nu al 2 dagen en het bevalt ons hier goed. De eerste dag hebben we een beetje de boel verkend en veel winkeltjes bezocht. Ubud staat er namelijk om bekend dat je er de 'echte Balinese cultuur' nog kunt proeven. En kopen.. Ze hebben hier vooral veel mooie sieraden winkels dus we komen ogen tekort.

Vandaag hebben we wederom een scooter gehuurd. Dit keer was het begin niet zo'n drama, dus we boeken vooruitgang. Allereerst zijn we naar een dorpje getuft: Cetuk. Dit dorpje staat bekend om haar zilver- en goudwerk. Tientallen winkels afgeladen vol met alle sieraden die je maar kunt bedenken. De keuze is reuze. En uiteraard zijn we hier dan ook goed geslaagd. Vervolgens zijn we via een paar andere dorpjes bij de olifantengrot beland. Zeer idyllisch gelegen stukje cultuur van Bali (zie foto's).

Morgen is alweer ons laatste dagje Ubud en we zouden zomaar in een of andere Spa kunnen belanden. Niet vervelend. Zondag vertrekken we dan voor onze laatste paar daagjes naar Kuta. Hier staat surfen op de planning. Kiek'n wat wodt.

Wie weet komt er voordat we weer richting Hollandia vertrekken nog een stukje op de site te staan... En anders horen jullie uiteraard de verhalen live.

Selamat tingal

Loes & Manon

Laatste foto's

Reacties 5

Mandy 01-07-2011 14:57

Om jaloers van te worden! Geniet er nog even van!!

Liefs

Pa en ma 01-07-2011 20:26

He Loes en onze Manon.

Nou weer een mooi verhaal met mooie fotos.Jullie genieten nog volop,gelijk heb je.Nog een weekje en je bent weer thuis in Vasse.Ook hier is het mooi alleen ontbreken hier de strandjes.We blijven jullie volgen en als er geen verhaal meer komt dan horen we die volgende week hier wel. Nou nog veel plezier daar en tot gauw.. xxx pa ma

mandercity 02-07-2011 11:13

Geweldig verhaal!
En de foto's spreken voor zich...
Het lijkt allemaal al zo gewoon om dit mee te maken, maar als jullie straks thuis zijn, zul je merken dat het meer en meer bijzonder wordt. Super ervaring!
Geniet en goede reis!
V&M en F

De Wesselinkjes 02-07-2011 17:04

Tjonge jonge wat hebben jullie het daar allemachting mooi.
We hebben hier alle verslagen natuurlijk wel gelezen, en alle foto's bekeken, Maar we vonden het toch ook een keertje tijd worden om wat in het gastenboek te zetten. Want veur daj't wet bej a wier bie't hoes. Maak er nog een mooie week van! Doat henig an (ok met de wodka) En dan zok zegg'n tut toaken wek. Groeten van oons allemoal.
De Wesselinkjes, Iemschehook.

Luit & Sanne 06-07-2011 20:16

Heeee meiden!

Wát een geweldige ervaringen en foto's! Jullie hebben ons allang jaloers gemaakt met die foto's uit de vakantie gids Veel dingen bezichtigen, maar ook lekker tijd voor ontspanning met de nodige borrels.. top toch!

Nog een paar dagen en dan zitten jullie lekker weer achter de borrel met ons! Maak er nog een paar onvergetelijke dagen van, de verhalen horen we dan wel live!

Liefs, Luit & Sanne

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer