Duiken op Koh Tao, party op Koh Phangan!

Hallo allemaal!!

Iedereen bijgekomen van het eerste feestje van FC Twente? Op naar de tweede, aanstaande zondag! Hopelijk kunnen wij het dit keer zien!! Woensdag 4 mei was de dag dat we zouden arriveren op Koh Phangan, maar zover zijn we niet gekomen. Op de boot, die een eerste stop ging maken op het eiland Koh Tao, werden we aangesproken door mannetjes van duikscholen op Koh Tao. Dat zag er allemaal zo fantastisch uit op de plaatjes, dat we ook maar van de boot zijn afgestapt op dit eiland. We hadden een prima dealtje gemaakt met de beste man van duikschool Davy Jones Locker en zo begon ons duikavontuur! Voor zo'n 200 euro p.p. hebben we ons duikbrevet gehaald en mochten we 6 nachten verblijven in het mooie Silver Sands Resort! Na een dagje genieten op het strand begon vrijdag onze 4-daagse duikcursus. We werden gelukkig nog niet meteen in het diepe gegooid door Neil -onze duikinstructeur uit Engeland- maar mochten eerst watertrappelen in het zwembad. Loes had de eerste dag nogal opstartproblemen, voornamelijk met het ademen van verse samengeperste zuurstof door de regulator. Neil vroeg of zij de 'leepste' van de groep was, omdat ze er teveel bij nadacht. Had hij het even mis.... 's Middags kregen we onze eerste theorieles. Samen met onze duikmoaties Victoria from Finland en der Christoph aus de Pruus (oftewel de slip) werden we opgeleid toch echte duikers. Zaterdag was dan D-day!! We mochten eindelijk de zee op en werden het... diepe ingegooid! Wel 12 meter! Wat fantastisch was dit zeg!! We zo ontzettend veel gezien onder water, zelfs een grote zeldzame schildpad, van 2 meter afstand. Gelukkig geen haaien. Deze dag hebben we 2 duiken gemaakt van 12 meter, erg mooi! Die ochtend hebben we trouwens onze theorie behaald, met 98%. 1 vraag fout dus. Toevallig allemaal dezelfde....

Zondagochtend was het vroeg opstaan voor ons. Om 7 uur gingen we met de boot naar the Japanese Gardens. Er was echter maar een Jap, en die lag op de boot. Hij zag de vissen toch maar voor de helft. Grapje ;)... Hier gingen we voor het eerst 18 meter de diepte in! Ook ging Elliot Spielberg mee, die ons en de vissen perfect op de film heeft gezet. De onderwaterbeelden zullen jullie helaas niet te zien krijgen, want deze film paste helaas niet binnen ons beperkte budget! Het was wederom een prachtige dag! 's Avonds hebben we er mooi een paar op gedronken, want het is heel belangrijk je hydratatie op peil te houden. Niet alleen in deze hitte, maar ook tijdens het duiken :) Dus de biertjes smaakten uitstekelbaars! Maandag hebben Manon en Marlijn nog een extra duik gemaakt met een gids. Wederom veel gezien, behalve de zoute haring en de rolmops waar we zo op hoopten :( Loes is deze dag gaan snorkelen met Victoria's secret en entourage.

Met ons duikbrevet op zak zijn we gisteren (dinsdag) naar het volgende eiland gevaren, namelijk Koh Phangan. Dit staat bekend als het party-eiland van Thailand en dat hebben we 's avonds geweten ook. Gisteren was namelijk de Halfmoonparty. Dit was een openluchtfeestje middenin de jungle van het eiland. De taxi gooide ons er halverwege uit om ons een stukje door het bos te laten wandelen. Het deed ons terugdenken aan het toegangspad van examenfeest Vasse, pure nostalgie dus! Eenmaal aangekomen hebben we ons met fluoriserende verf laten beschilderen door een Thais vrouwtje. Op de foto's kun je een beter beeld krijgen van hoe het eruit zag! Het was in ieder geval een supergezellig feestje met goede muziek, leuke mensen en veel bier en buckets (emmers voezel)! De terugweg in de taxi was ook prettig..ahum! Andermans kots vloog ons bijna om de oren, maar gelukkig sliep Marlijn lekker door :)

Vandaag hadden we het zwaarder dan normaal. Maar na een stevig ontbijt zijn we lekker naar het strand gegaan! Veel zon, parelwit strand en helblauwe zee! Genieten dus! Hier zullen we nog wel een paar daagjes blijven, voordat we afreizen naar Maleisie. Hopelijk zenden ze het zondag ergens uit :)

Veel plezier zondag in Enschede, in de Arena of waar dan ook! PAK ZE :D

Liefs ons

Laatste foto's

Reacties 5

Ramon 11-05-2011 19:15

Meiden!

Foto's van de halfmoonparty zien er heel vet uit!! wel jammer dat jullie de volledige versie net mislopen maar ja, je kan niet alles hebben...
Geniet ervan komende dagen op jullie party eilandje... hebben jullie wel verdiend na al dat gereis dacht ik zo

Kus

Maarten 11-05-2011 21:51

Heeeejjj survivallers!

Echt gave foto's!! En een feestje kunnen we zeker wel aan jullie overlaten ! Turven jullie net als bij het kaarten ook de buckets ? Heel veel plezier daar komende dagen, have fun!

Kus

Noor 12-05-2011 08:09

Jooooodelss! Wat een gaaf verhaal weer haha, super strak. Lig telkens helemaal in een deuk om jullie verhalen Klinkt goed, have fun! En zondag juichen we weer net zo hard als afgelopen zondag hoor

Xxx

Marlies 14-05-2011 14:14

Dik voor elkaar!! Supergaaf dat duiken, hebt jullie mooi regelt! En die party is nieuwe inspiratie voor een geweldig nieuw themafeest in 't Rigtershoes, zal de ideeën doorgeven, haha!
Verder is hier alles ontregelt, de helicopter voor FC Twente gaat al bijna de lucht in en het vuurwerk mag alleen in bepaalde zones worden afgestoken, GEKKENHOES DUS! We wachten in spanning af wat er allemaal van gaat komen..
TOT SNEL!
X Marlies

fam.Geers 16-05-2011 13:20

Hallo loes,


We volgen je op de reis. Mooie foto''s en verslagen.
Alles goed dus . Hier regent het vandaag . Jullie hebben mooi weer, mooie stranden .
Groetjes en tot juli . Geniet er nog van.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer