CSI Singapore & Java

Hallo allemaal!

Alles goed daar? De vasser leu e.o. allemaal lekker pareldagen aan het vieren? En de rest van NL ook aan het genieten van het Pinksterweekend?

Laten we even beginnen bij waar we gebleven waren: Singapore. Het laatste dagje voor Marlijn verliep iets anders dan gedacht. We zijn beland in een aflevering van CSI. We hadden jullie natuurlijk al verteld over het 'manwijf' op onze kamer. Maar dit was niet het enige opvallende figuur (bleek later). Na terugkomst van een late lunch bleek eenmaal aangekomen op de kamer dat Marlijn's ipod spoorloos verdwenen was! Toevallig bleek ook het 'o zo dure horloge met emotionele waarde' van onze Indiase kamergenote gestolen te zijn. Wij balen en als een front (inclusief Indiaas meenske) naar de receptie. Toen we begonnen over de politie was het horloge opeens niet meer zo belangrijk en wilde Mevrouw geen aangifte meer doen... Hebben nog nooit iemand zo rap een tas uit haar kluisje zien trekken en Mevrouw was met de noorderzon vertrokken (speedy gonzales is er niks bij). Heeeel verdacht... Manon (superheld) er met een noodgang achteraan. Als volleerd agente (met assistent detective Marlijn) wist Manon de verdachte met een schoudertikje aan te houden. 'Maar natuuuurlijk mochten we even in haar tas kijken of daar misschien de ipod in zat'. Hup, als speedy gonzales weer terug naar onze kamer'. Gelukkig was onze assistent detective minstens zo snel en wist ze de verdachte op heterdaad te betrappen! In een snel weggemoffeld tasje bleek namelijk inderdaad de ipod van Marlijn te zitten! 'Nee dit was HAAR ipod'. Blijkbaar zijn Frans Bauer en Guus Meeuwis ook errug hip in India...Spanning in de stijg! Wat een ontknoping. Gelukkig liep het net zo goed af als elke aflevering van CSI. Indiaas meenske nooit weer terug gezien, maar waarschijnlijk zien ze haar ook nog niet snel terug in India:)  Politie heeft al haar gegevens, Marlijn heeft aangifte gedaan, dus die komt het land niet zomaar meer uit. Eind goed, al goed. We konden Naffeltje dus met een gerust hart op het vliegtuig richting Holland zetten.

En toen waren er nog 2, omgedoopt tot Jut en Jul.

Laatste dagje in Singapore moesten we natuurlijk nog even een beetje sightseeing doen (Loes had namelijk nog een achterstand in te halen). Na tips van velen zijn we op Sentosa Island beland. Dit eiland bleek niet helemaal aan ons besteed. Denk: Disneyland, pretpark, kermis maar dan net niet. En overal de hoofdprijs voor betalen. Ach leuk om een keer te zien, maar het vasteland beviel toch beter:)

Om onze daagjes Singapore goed af te sluiten (nee we bedoelen niet de Mac of een shoppingmall), werden we uitgenodigd door onze beste vriend Shuckor om nogmaals te komen proosten in zijn kroeg Cuba Libre. Dat hoef je ons geen twee keer te vertellen dus 's avonds zaten we weer heerlijk achter de pils op het terras. Uiteraard een pilsje van Shocker, een pilsje van Mr. Lambourghini en last but not least een pilsje (een paar) op rekening van Google. Wat een hoop veelzijdige mensen kom je toch tegen he! Fijne bijkomstigheid: weer een avondje voor nop.

Afgelopen woensdag zijn we dan eindelijk aangekomen in Indonesie! Paar uurtjes van tevoren toch maar besloten om niet in Jakarta te blijven, maar meteen door te gaan naar Bandung. We hoorden dat hier een leuk vulkaantje bij was met warmwater bronnen. Bandung zelf heeft veel weg van Bangkok. Druk, grijs en smerig. Beetje zelfde idee als met Sentosa Island, snel kiek'n en weer vot. Wel even het vermelden waard: ons hostel was inclusief roomservice, luxe backpackers met een ontbijtje op bed. De vulkaan hebben we donderdag bezocht. Om er te komen was nog een hele tour. Letterlijk en figuurlijk. Knieperds dat we zijn, hadden wij het goeie idee om met het lokale, goedkope busje te gaan. En ja, deze wacht net zo lang totdat hij vol zit. En niet alleen vol, maar VOL! Prop maar eens 15 mensen in een Filart busje  voor 9...Juist. De vulkaan zelf was erg de moeite waard. Niet alleen het uitzicht was gedenkwaardig, maar ook de eierwalm die uit het ding naar boven kwam. Sodeju! Wel erg mooi om te zien en we kijken al uit naar de Bromo vulkaan. We hebben ook nog een kleinere krater bezocht wat nu een geiser is. Het leek wel Pasen gezien de hoeveelheid gekookte eieren op de grond. Deze schijn je in het hete water te kunnen koken. Wij hebben alleen onze voetjes even heerlijk gekookt. 

Vrijdag zijn we vanaf Bandung met de trein naar Yogyakarta gegaan, reisje van 9 uur. In heel Bandung geen toerist gezien. Zet je 1 stap in de trein, heel Nederland in een coupe. Gezelligheid kent geen tijd. Onderweg erg veel van het landschap gezien. Onwijs mooie rijstvelden met bergen op de achtergrond en schattige dorpjes. Eenmaal aangekomen op het station wilden ze je allemaal pizza aansmeren. Tenminste dat dachten wij totdat bleek dat ze je een Becak aanbieden (spreek uit: iets wat lijkt op 'pizza'). Dit is een fiets met een zitbak ervoor waarin ze mensen vervoeren. Uiteraard zeggen we hier geen nee tegen en hebben we ons vrolijk laten afzetten bij ons hostel. En niet zomaar een hostel, maar eentje met zwembad! Enig minpuntje, de Indonesische badkamer...hurk wc en iets van een douche...

Eerste dagje het paleis van de Sultan bezocht en zijn voormalig buitenverblijf, het Waterkasteel. Mede door onze fantastische lokale gidsen veel opgestoken en ons prima vermaakt. Vandaag zijn we naar de Borobodur en Prambanan geweest. Dit zijn hele oude Buddhistische en Hinduistische tempels. Je moet er wat voor over hebben. Toen de rest van de Parelspektakelgangers begonnen aan hun nachtelijke frikandellen-maaltje, stonden wij al bovenop de Borobodur. Zonsopgang krijg je er gratis bij. Indrukwekkend om te zien en zeker de moeite waard.

Morgen vertrekken we richting de Bromo vulkaan. De top zullen we bij voorbaat niet halen, aangezien het beestje al enige tijd activiteit vertoont. Spannend. Na Bromo gaan we dan naar Bali!!! Zon, zee en strand is niet verkeerd na 10 dagen zwoegen in steden en tempels;)

De foto's van afgelopen weken (behalve die van vandaag) kunnen we niet online zetten in verband met een merkwaardig virusje op Manon's geheugenkaart.

Bis bald en nogmaals fijn Pinksterweekend en voor de Parelgangers: maak er een mooi feest van en de film zien we later!

Besos Loes en Manon

Laatste foto's

Reacties 6

Sabine 12-06-2011 14:18

Helleeuw daar!

De pearldays worden hier zeker goed gevierd, met uiteraard het nachtelijke frikandellen-uurtje! Maarr.. wat zie ik nu: Is grotematen-specialist BeJo ook in Yogyakarta te vinden?! Moeten jullie nu door alle mc donalds bezoekje al zo ver stijgen in de maten?

x

carla telgenkamp 13-06-2011 09:43

hallo jut en jul.
wat een spannend verhaal met die i-pod.
gewone twentse nuchterheid en niet bang, zo hoort het.
geweldig.
ook aan cultuur gedaan, de passiespelen gezien.
was erg mooi.
vnv nog even in de tent achter de bar.
gr carla

Emmie en Bernard 14-06-2011 12:41

Hallo Loes en Manon,
Fijn dat jullie je nog goed kunnen vermaken nu naffeltje weg is.
Een leuk reisverhaal. Wij genieten er steeds van.
nog een prettig voortzetting van jullie geweldige reis.
groeten,
Emmie en Bernard

Sophie 15-06-2011 15:15

Hoi dames! Zijn jullie al een beetje gewend met z'n 2en te zijn? gelukkig vermaken jullie je nog en zo te horen hebben jullie dat strand ook wel verdiend! Hoorde dat loes ziek was? beterschap dan maar en we spreken elkaar later wel weer! Veel plezier nog dames! groetjes ook van chiel!

mandercity 15-06-2011 16:28

Selamat siang,
Hoe gaat het daar overzee?
herkenbaar terrein long time ago: Bandung, Yogjakarta, en de imposante Borobudur! Prachtig!
Weten jullie inmiddels ook hoe de rijst geoogst wordt?
Keep going and have fun!
Groet, V&M en F

Bennie Ina Diewe 18-06-2011 21:29

Hallo Manon
Hartelijk gefelicteerd met het behalen van je diploma en de uitnodiging. Wat een ontzettende mooie foto s en verhalen. De twentsche nucherhed i komt goed van pas. We wense je samen met de andere dames nog hele fijne weken . Voor je het weet zit je in het streu.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer