Cambodja

Hallo kijkbuiskindertjes!


Alles goed in het zonnige Nederland? Allemaal koninginnedag overleefd? Wij wel :)


Na een lange reis via Bangkok zijn we zondagavond 24 April aangekomen in Siem Reap, Cambodja. Onze eerste indruk van het land is dat het een stuk armoediger oogt/is dan Thailand. We zien veel krottenwijken, bedelende mensen en kleine kinderen die tot soms midden in de nacht op straat lopen om troep te verkopen. De steden zien er echter nog redelijk uit, al lijken het meer dorpen. Siem Reap, de eerste stad die we bezochten, heeft zelfs een gezelige bar street. Veel toeristen bezoeken dit plaatsje vanwege de nabijgelegen Angkor Wat (check wikipedia.nl), dus wij als echte toeristen natuurlijk ook. We hadden een deal met de tuktuk-driver, die ons in twee dagen de hoogtepunten van de omgeving  kon laten zien. Eerst heeft hij ons naar de floating village gebracht. Hier zijn we uiteraard per boot doorheen gevaren. Het is een compleet dorp, maar dan drijvend op het water. Wederom erg armoedig: kinderen die in zelfgemaakte bootjes (wasteiltjes) naar je toe drijven om geld te vragen. Eentje had zelfs een slang bij zich, waar we in ruil voor geld foto's van mochten maken. In het dorp is ook een schooltje. Voordat we deze bezochten werden we eerst vriendelijk verzocht iets voor ze te kopen, in de vorm van studiemateriaal of eten. Wij, als bourgondiers, kochten natuurlijk het laatste: lekkere zakjes chips. Ze roken ons al op afstand en eenmaal binnen was er geen houden meer aan. Binnen no time waren de zakjes weg/op, lekker in 't (lege) buikje.Aan het einde van de middag bracht de tuktuk-driver ons naar de Angkor Wat, om van de sunset te genieten. Gelukkig was er ook heel veel zon....not! Maar wel alvast een goede indruk gekregen voor de dag van morgen. Dinsdag hebben we namelijk de hele dag de tempels van Angkor bezocht. Wat een cultuurbarbaren. Wel indrukwekkend hoor, hoe megagroot het hele complex is. Ook de film Tomb Raider is hier opgenomen. Vele dingen kwamen ons nog bekend voor uit het gelijknamige computerspel ;) Maar wederom, na een benauwde dag tempels zijn we voor de komende tijd wel weer verzadigd. De laatste dag Siem Reap hebben we ons dan ook prima vermaakt aan het zwembad op het dak van een groot hotel. Het uitzicht was prachtig en de zon scheen volop...genieten geblazen!


Die nacht vertrok onze VIP(!!!!) nachtbus richting het zuiden van Cambodja: Sihanoukville, een badplaats waar veel backpackers even hun welverdiende rust pakken. Geen tempels hier, goddaank. Over de busreis willen we niet al te veel uitwijden, maar we kunnen zeggen dat we het VIP gedeelte GEHEEL gemist hebben. Zowel de Cambodjaanse wegen als de chauffeur hielden ons van onze nachtrust. Om jullie een idee te geven van Cambodjaanse infrastructuur: rij eens een keer met 120 km/h met Ter Beek deur 'n deppert in Vasse.... We waren dan ook blij heelhuids aangekomen te zijn in Sihanoukville, waar we twee dagen hebben genoten van zon, zee, strand en soms wat regen. Ook hebben we koninginnenacht hier gevierd met Nederlanders en natuurlijk al onze andere wereldvrienden ;) Ojah.. voor we het vergeten, we zijn ook nog flink gemarteld op het strand. Loes kwam namelijk op het geniale idee om onze oksels te laten epileren met de welbekende touwtechniek. We voelen het nu nog, maar het resultaat mocht er voor 1 dag best zijn...


Afgelopen zaterdag zijn we vanuit Sihanoukville vertrokken naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Via vele krottenwijken kwamen we de hoofdstad binnen, maar ook deze binnenstad mocht er best zijn. De verschillen tussen rijk en arm zijn erg groot. Phnom Penh staat voornamelijk bekend vanwege de Khmer Rouge periode: s-21 gevangenis en de killing fields. Deze hebben wij uiteraard ook bezocht, wat erg indrukwekkend was. Pol Pot (leider Khmer Rouge) was de aanstichter van vele massamoorden. Hij gebruikte de s-21 (voormalige high school) als martelgevangenis voor tegenstanders van het regime. Van de 20 duizend gevangenen hebben het er maar 7 overleefd. Het grootste gedeelte is op brute wijze gedood op de killing fields, waar ze in massagraven zijn gedumpt. Einde geschiedenisles voor nu... Wel heel raar idee om rond te lopen op de plekken waar deze afschuwelijke dingen zijn gebeurd. Tot slot nog naar de Russian market. Geen Russen gezien, veel namaak-spul en bende...kroam! 


Gisteravond zijn we aangekomen in Bangkok, na wederom een zeer enerVERENDE busreis. Onze nieuwe vriendin Lake, die we een paar weken geleden in Ayutthaya hebben ontmoet, stond op het station op ons te wachten. We hadden haar namelijk 'even' ingeschakeld om een treinticket naar het zuiden te regelen. Dit is helaas niet gelukt, maar we hebben er wel een nieuwe 62-jarige Thaise BFF bij. Uiteindelijk wel een busticket kunnen regelen, dus rond 19 uur vanavond vertrokken we richting het sketterende eiland Ko Phangan (check google afbeeldingen). Foto's komen morgen/overmorgen!


Henig an!
Liefs van ons.

ps.

De reden waarom we dit bericht nu en op dit tijdstip op de website kunnen plaatsen is dat we zitten te wachten op de boot richting Ko Phangan die over VIER uur komt. Even ter verduidelijking, het is nu half 3 's nachts, en wij maar denken 'als we nou de nachtbus nemen dan scheelt het ons weer een overnachting'..

Laatste foto's

Reacties 12

Leonie 03-05-2011 22:32

Geniaal verhaal. Vooral de actie vd post van nu, zat al te rekenen

Heel veel plz met de party @ Ko Pangan, succes met de boottrip en geniet ervan!! Doen wij weer hier van jullie verhalen, te mooi elke keer!!

xx

Miriam 03-05-2011 23:17

Hahaha wat een leuk verhaal weer! Supertoffe avonturen zijn jullie aan het beleven daar. Veel plezier nog en groetjes aan Lake

xx

Noor 04-05-2011 00:59

Haha mooi mooi, dat deur 'n deppert met een Ter Beek bus lijkt me ook nog wel een uitdaging Geniet en blijf ons vooral zo op de hoogte houden, kostelijk vermaak!

Liefs!

luci 04-05-2011 08:13

Nou wichter, hartstikke mooi weer iets van jullie reisverhalen te lezen. Ik ben erg benieuwd naar de foto's.
Wie epileerde jullie nu: de epylady of de epyman?
Liefs


Esther 04-05-2011 12:52

Hallo Meisjes!!

Leuk om jullie berichten te lezen,

Veel plezier nog en henig an!

Groetjes Esther en Bjorn!

Emmie-Bernard 04-05-2011 13:20

Hallo meisjes,
Blij om iedere keer weer jullie reisverslag te lezen.
Wat maken jullie veel mee.
Hier gaat alles goed
groetjes,
Emmie-Bernard

Kim 04-05-2011 22:38

Joee!

Inderdaad topverslagje! Benieuwd naar de foto's
Wat betreft die nachtreis, jullie zouden wel uit Reutum kunnen komen

Geniet ze!
xx

carla 05-05-2011 22:37

geweldig, wat leuk om te lezen.
zo bezorgen jullie mij telkens weer veel plezier.

Groetjes Carla

Marlies 07-05-2011 14:41

Hee meiden!
Mooi verhaal weer! En dankzij de foto's kan ik me er ook meer bij voorstellen; gaaf hoor, jullie zien echt veel prachtige dingen!! Indrukwekkend inderdaad! Gaaf dat die luitjes uit cambodja ook voor Twente zijn, haha! Zijn jullie wel optijd terug voordat ze kampioen worden! (goeie grap) Nou, genietze!!!
Muchos Plezieros!!
Liefs Marlies

Mandercity 08-05-2011 21:35

Ha Tukkers, jullie hebben het meegekregen.... Wat een wedstrijd.
Bovenal wat een geniale foto van jullie met de plaatselijke "Goden" en de Twentse vlag:
Goa stoan aj veur Twente bint!
Prachtige foto's. zo'n busreisje komt me bekend voor...
Good goan.
Groet V& M en F

Emelie 09-05-2011 18:53

Hoi Manon, hoe is het daar?
Ik heb de foto gezien waarbij jij een schorpioen op je schouder hebt. Dat is echt een mooie foto. En.........oja Tijgertje is afgelopen
dinsdag dood gegaan omdat ze overreden is door een taxie.
Ik vind het wel erg jammer dat ze er niet meer is.
Nou veel plezier in cambodja.
Groetjes Emelie

Irma Lansink 10-05-2011 23:10

Dag ladies in het verre Azië, wat ontzettend leuk om dit alles mee te maken. Fantastisch.
Geniet er maar lekker van. Toen ik die foto's zag van de olifanten (op straat) doet me dat zeer denken aan Afrika.
De foto's laten zien dat dit zeer bijzondere en mooie landen zijn.Veel plezier met elkaar

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer