Ayutthaya, Khao Yai, Chiang Mai

Zo, weer een berichtje van ons (eindelijk volgens sommigen).
We zitten nu in het zonovergoten Chiang Mai! Maar voordat we daar aankwamen hebben we weer fantastische avonturen beleefd.

Na Bangkok zijn we in een mini busje naar Ayutthaya gereisd. Daar aangekomen hebben we gelijk Tony opgezocht, beste kerel. En Tony's Place was dan ook ons hostel voor 3 dagen. Uiteraard was het nog steeds Songkran en dat hebben we ook goed meegevierd. Onder het motto 'laten we de stad even op ons gemak verkennen' gingen we de straat op. Nog niet de hoek om of we hadden al liters water over ons heen gekregen en zagen de Thai ons als doelwit voor veel klei gesmeer. Leuk om mee gemaakt te hebben maar na 2 dagen met waterpistolen op zak waren we hier wel klaar mee. Dus dachten we... laten we nog wat tempels bezoeken. Aan het resultaat van Twente te merken, kunnen we beter onze rozenkransen nog een paar keer bidden. Buddha wil ons clubje blijkbaar niet helpen. In Ayutthaya waren ze de tempels blijkbaar ook meer dan zat, want hier waren vooral tempelruines! Deze zijn in het verre verleden geplunderd door rare mannetjes van hiernaast (voor meer info, www.wikipedia.nl).

Vrijdag 15 april zijn we met de overvolle, hete lokale trein richting PakChong gereisd. Dichtbij dit plaatsje ligt namelijk Khao Yai national park. Dit park staat, evenals de tempels in Ayutthaya, op de UNESCO werelderfgoedlijst. Uiteraard zochten we nog een slaapplek, dus onderweg in de trein ff gebeld met Greenleaf Guesthouse. Eenmaal aangekomen werd het al heel snel een Green(quick)LEAVE Guesthouse. Het overschot aan salamanders in dit verblijf (als je deze teringbende zo kunt noemen) heeft ons doen besluiten om 50 meter terug te lopen om in een allerskitterendst resort te gaan overnachten (zie foto's). We mochten hier zelfs gebruik maken van een prive zwembad!

Zaterdag was dan de grote dag, een tour door de jungle van het Khao Yai national park. Gewapend met lange broek, veel anti-insect spray en niet te vergeten anti-bloedzuiger sokken mochten we na een kwartiertje in de jeep te hebben gezeten, te voet verder de jungle in. 'Ohja, onderweg kan het pad een beetje modderig zijn', vertelde onze gids tussen neus en lippen door. Dus wij gingen vrolijk op pad. Een rondje Springendal is er niks bij. We zagen allereerst gibbons (slingerapen), vele vogels, een witte pluisrups en een schorpioen. Onderweg liepen we door omeunig veel drek/modder, we stonden er tot aan onze knieen in. Loes had even last van een kleine evenwichtsstoring en lag 'laank verek'n' in de drek! Weg mooie lichtroze broek. Na een uitgebreide rijsttafel midden in de jungle bracht de jeep ons naar een waterval waar we ons even mochten wassen. De waterval stelde niet zoveel voor, maar wij waren in ieder geval van de modder af. Hierna was het tijd voor de olifantenjacht. We hadden al snel succes. Aan de kant van de weg stond een wilde aziatische olifant met 1 slagtand. Erg mooi om te zien. Even later sprong onze gids plotseling uit de jeep en greep een felgele slang uit de takken. Hoewel we dachten leuk om even te zien, nam hij dat beest ook nog mee de jeep in! Alsof dit nog niet genoeg was, kwamen we onderweg nog een olifant tegen. Deze was echter iets minder goed gemutst... Toen we 3 meter van hem vandaan stil gingen staan, kwam hij juist in beweging! Met een rotgang kwam hij op ons af gesjeesd. Quote van Marlijn: Pottomme noe he'w a een wilde slang in onze jeep, worden we ook nog aangevallen door een olifant. Enfin: we hebben de dag overleefd, genoten nog even van de zonsondergang en reden uitgeteld terug naar ons resort. Prachtige dag gehad!

Zondag zijn we met een helse treinrit uiteindelijk weer aangekomen in Ayutthaya. Van daaruit een prima nachttrein van 12 uur naar Chiang Mai gehad. Dit ligt helemaal in het noorden van Thailand. Op het station stond er al een alleraardigste man met een bordje 'Booijink Manon' op ons te wachten. Hij bracht ons naar ons hostel. Wederom prima stekje. Vanmiddag hebben we al even een stadswandeling gemaakt. En toen stond daar plots de shopping mall. Wat toevallig. Deze stad is in vergelijking met Bangkok....nee laat maar, is echt niet te vergelijken. In positieve zin:)

De komende week gaan we hier ons waarschijnlijk nog wel vermaken, dus we houden jullie op de hoogte!

Veel liefs van ons

Laatste foto's

Reacties 16

merle 18-04-2011 13:47

Lieve dames!!

Leuk nog een bericht van jullie te lezen! Haha heb wel even moeten lachen om Loes in de drek ;-). Fijn om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben en nog steeds in leven zijn met al die gevaarlijke olifanten daar!! Heel heel heel erg veel plezier nog!

Liefs Merle

Mandy 18-04-2011 13:49

Dames,

ik vind het vermakelijk om te lezen! Geniet ervan en ik wacht met smart op het volgende berichtje!

Liefs, Mandy

Luci 18-04-2011 13:55

Hallo meisjes,

Jullie verhaal is erg smakelijk verteld. Ga zo door zou ik zeggen.
Hartstikke leuk om te lezen.
En Loes, wanneer je weer in ons koude kikkerlandje bent (vergeleken met de temperatuur daar) draai je je hand niet meer om, om een "enge" spin te verwijderen.
Nog ontzettend veel plezier daar.
Dikke kus, Luci

Mirjam 18-04-2011 18:32

Ha meiden,

Erg leuk lezen om te lezen wat jullie allemaal mee maken en om de mooie foto's erbij te zien! Veel plezier de komende tijd!
Groetjes Mirjam

Niels 18-04-2011 19:03

Hey Marlijntje!

Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben! Ziet er erg gezellig uit in ieder geval. Die zogenaamde salamanders had ik trouwens graag op mijn kamer, die eten alle muggen op namelijk (al heb ik 2 x meegemaakt dat ze midden op me sprongen midden in de nacht)

Veel plezier in iedergeval in Chiang mai. Vond ik zelf 1 van de leukste steden van Thailand. Ga ook naar Pai, is vlakbij!

Kusssss

Lars 18-04-2011 19:13

He dames !

Leuk hoor om jullie verhalen te lezen !! Zo te zien vermaken jullie je daar wel. Veel plezier in Chiang Mai ! Erg mooie stad, vooral china town. Veel plezier nog en geniet er van.

Groetjes Kienhoes

Sas 18-04-2011 21:03

Haha wat een mooi verhaal. Geniet nog van de mooie avonturen dames! En hou de Twentse uitspraken in ere! Goedzo! Good goan. Groeten Sas oet Vas

Maarten 18-04-2011 23:43

Heeeejjj Dames!

Echt een tof verhaal en ook super leuke foto's! Ziet er goed uit!
Salamanders op de kamer is idd geen doen, weet zeker als het nou muizen waren geweest dat Marlijn die met blote handen had buiten gezet .
Heel veel plezier daar de komende week, ook in de shopping mall natuurlijk .

Xx

Maartje 19-04-2011 09:39

Haha, mooi verhaal meiden!
Ben jaloers vanuit het (in vergelijking) saaie Nederland..
Heel veel plezier nog!

XX Maartje

Maartje nog een keer 19-04-2011 09:51

PS: die lieve enge salamandertjes die op jullie foto staan zijn Cicaks (a.k.a. de huishagedis) ze zitten overal (inderdaad ook in je slaapkamer), maar zijn banger van jou dan jij van hen. Wij hadden ze in Bali ook, en volgens de Balinezen brengen ze geluk..... Duss ik zou zeggen: Laat ze lekker zitten en geluk brengen -da gun ik oe wa- Geniet ervan!

Walter 19-04-2011 14:21

Allooo Damennn!!

Lachen verhalen tot nu toe ! Houden zo !!
Foto's mogen er ook zijn btw
Vet mooi om te zien allemaal.. en top dat jullie je zo goed vermaken daar met elkaar!!

Veel plezier nog in het verdere verloop van het 'uitstapje' en geniet ervan zusammen!!

Xx Walter

Ruel 19-04-2011 16:35

Hey meiden,

Zo te lezen vermaken jullie je prima daar in de jungle. Weer een top verhaal om te lezen! Mooie belevenissen en foto's, doorgaan zo! Veel plezier deze week!

Liefs Ruel

Henk en Lucy 20-04-2011 19:44

hallo Marlijn,

leuke verhalen op de site. Nou daar is nog eens wat te beleven zeg.
Mooi dat we het zo een beetje kunnen volgen. Nou, zo'n jungle reis was niks voor mij, die olifant leek me nog niet zo erg maar die slang, brrrr.

groetjes Henk en Lucy

Ellen Snijders 22-04-2011 10:10

Hoi dames!

Leuk om jullie verhaal te lezen! En wat zijn jullie toch fotogeniek! Goed om te zien dat jullie de modellenposes (lees gekkebekken trekken) nog niet zijn verleerd. haha Veel plezier nog daar en hou ons op de hoogte!

Groetjes Ellen

Siska 19-10-2011 22:45

Hoi! Toevallig kwam ik via google op jullie weblog terecht. Erg grappig om te lezen maar heb ook een vraagje. Hoe heette het guesthouse waar jullie zaten in PakChong? Ik had inderdaad ook al veel over het Greenleaf house gelezen, maar dat was dus niet zo'n succes als ik het hier zo lees Alvast bedankt voor je antwoord! Grt, Siska

Siska 19-10-2011 22:45

Hoi! Toevallig kwam ik via google op jullie weblog terecht. Erg grappig om te lezen maar heb ook een vraagje. Hoe heette het guesthouse waar jullie zaten in PakChong? Ik had inderdaad ook al veel over het Greenleaf house gelezen, maar dat was dus niet zo'n succes als ik het hier zo lees Alvast bedankt voor je antwoord! Grt, Siska

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Yourhouse Guesthouse, Chiang Mai

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer